torsdag 9 juni 2011

J-a skit!

Jag ber om ursäkt för min rotvälska- men det har alltså blivit rusning på Krilonböckerna. Jag trodde i min enfald att jag var den ende i hela Sverige som läste DN:s boklördag den 4 juni :-) Alldeles riktigt- det var jag alltså INTE. Nu är Krilon utlånad från Malmö stadsbibliotek och Vellinges exemplar är på vift "och har inte landat" ännu- den svävar runt någonstans....

Jag har beställt nu och hoppas få första tjing efter det att låntagaren i Malmö läst ut. Snälla, läs fort!! Egentligen borde jag förstås vara glad för nu kanske det kan bli nytryck av Krilonböckerna?! De två senare delarna av trilogin kan man köpa ännu från nätbokhandeln. (Men jag vill ju gärna börja framifrån...).

Inte nog med detta- samtliga magasinerade böcker på Skanörs bibliotek (biblioteket ska byggas om och det kommer att bli trångt på den skola dit man måste flytta in snart) är lagda i malpåse- de går alltså inte att få tag på just nu (och där befinner sig bl a Hans Nådes tid... morr, morr, morr- fast jag tror att Vellinge släpper loss sitt ex).

(Ja, jag talar alltså om mitt Eyvind Johnson-projekt). Jag får trösta mig med "Strändernas svall" så länge- den är min alldeles egen.

5 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

Strändernas svall är jättebra, Ingrid!
Den håller dig säkert sysselsatt tills du får Krilon själv.

Nattens bibliotek sa...

Kul att du tar upp Krilon. Vi läste den i en bokcirkel jag var med i för ca 10 år sedan. Då fanns triologin som pocket. Finns den fortfarande som pocket?

Hermia Says sa...

Attans! Fast tänk om det är dina skånska läsare som plundrat biblioteken? :)
Gävle har 2 ex inne av första delen. Välkommen att låna.. Hade det varit mitt eget exemplar hade jag skickat till dig på stört.

Vixxtoria sa...

Ingrid som svär! Måste ju läsas så klart!

Finns det inget kanske på bokborsen.se eller antikvariat.net?

(Hade åkt och lämnat personligen om jag haft böckerna här!)

Ingrid sa...

Mrs C: Jag har börjat läsa Strändernas svall- och jag får se tiden an. Hittills verkar det mycket lovande!

Bokstödet: Jo den finns som pocket men bara de två senare delarna är kvar i lager (grrr)- jag hoppas ju på att det blir nytryck så småningom. Tyckte cirkeln om Krilon ?
Hermia: Tack så snäll du är- nu hoppas jag att det ordnar sig med mina bokbeställningar. Jag ställde till med mycket jobb på biblioteket här nere i går- men nu ligger det två beställningar inne så jag hoppas att det ger resultat! Om det krånglar kan jag kanske hänvisa till att boken finns i Gävle :-). Tack ska du ha igen Hermia!

Vixxtoria: Men så snällt- nu blir jag rörd igen. Jag hoppas att det ska ordna sig med Krilon via biblioteket. De två senare delarna har jag köpt via nätbokhandeln så det är bara första delen som det är problem med (typiskt förstås att det ska vara del ett- men den kommer säkert snart).