torsdag 5 maj 2011

Kapka Kassabova- Bulgarien och Nya Zealand

Hon skriver riktigt bra den här bulgarisk-nya zealändska författarinnan! Både poesi och prosa behärskar hon. "Street Without a Name" är en självbiografisk berättelse om en barndom och ungdom i Bulgarien (när järnridån fortfarande var ordentligt nerdragen) och det handlar också om återkomsten till ett nytt Bulgarien och främlingskapet efter så många år utomlands. Det är humoristiskt och ibland också sarkastiskt men aldrig tråkigt. Jag ser att det finns ännu en bok av henne som snart går att få tag på i Europa. (Den kom först ut i Nya Zealand). "Villa Pacifica" har handlingen förlagd till Syd-Amerika. Jag ska hålla ögonen öppna för den- utgivning i augusti.

En länk till Misha Glennys recension av "Street Without a Name" HÄR. Det känns extra intressant att läsa den här boken samtidigt med Uwe Tellkamps "Tornet" även om det är böcker som så klart skiljer sig mycket från varandra.


Kapka Kassabova har en egen webbsida.



2 kommentarer:

Metta Karlsson sa...

Det första omslaget lockade verkligen till sig mina ögon

Ingrid sa...

Kassabovas böcker har fått väldigt fina omslag- hennes "Street Without a Name" är mycket bra. Lättläst utan att vara banal. Jag har snart läst färdigt.